Интернет бизнес

Създайте идея

Решете с какъв тип бизнес искате да се захванете. Интернет е обширно понятие и винаги има място за повече креативност и голяма конкуренция. Много започват интернет компаниите си от проста идея. Тя може да дойде от работа, семейството, приятелите и други.

Направете проучване

Ще имате нужда от меркетингово проучване, за да разберете кои продукти се продават повече от други, на кой ще ги продавате, как вървят цените и колко ще печелите за всичко. Ще ви имате нужда да използвате също Keyword Analysis (Анализатор на ключови думи), за да определите как целевата аудитория да ви открива. Ще имате нужда и от солиден бизнес план.

Има много софтуер в Интернет, предназначен за играждане на добър бизнес план. Изследвайки конкуренцията, вие ще откриете нови идеи. Не копирайте напълно това, което съперниците ви правят. Вие трябва да се различавате от останалите.

Уеб присъствие

След като сте направили плана си, време е да преминате към действие. Свържете се с хостинг компания, закупете си домейн. Ще ви струва от $10.00 до $360.00 долара на година. След това можете да започнете изграждането на уеб сайта.

Изграждане на уеб сайт

Работейки лице в лице с уеб сайт разработчик, ще ви даде предимство, защото виждате и се запознавате лично с човека, който ще е отговорен за сайта ви. Повечето разработчици на сайтове предлагат безплатни консултации, за да разберат подробни детайли за проекта. Ще изискват специфични неща като целта на бизнеса ви, тип на страниците, които сайта ще съдържа, съдържанието на всяка една от тях, логота, картинки, снимки и други.

Продажби и клиенти

Не очаквайте да се събудите утре и да имате хиляди клиенти. Ще отнеме време. В днешно време, създаването на статичен HTML сайт не дава достатъчно, за да ви донесе достатъчно печалби. Все повече браузъри, започват да заприличват на пазарски колички, интерактивни ръководства, връзка на живо, контактни форми и други. Всички тези идеи могат да ви донесат солиден и надежден уеб сайт. Създайте блог или форум. Това е идеален начин да се генерират все повече нови теми на разговор и идеи. Също ще спечелите лоялни клиенти.

Реклама и Интернет маркетинг

Интернет рекламите и маркетинга са идеални, защото са насочени точно към целевата ви аудитория и не изискват голям бюджет, като при телевизионните и радио рекламите. Първата и най-важна „реклама” се нарича SEO оптимизация. Това е техниката на създаване на висококачествено и акуратно съдържание на уеб сайта ви. Оптимизацията включва също Title, META и ALT тагове, които тъсещите паяци индексират и оформят ключовите ви думи, които ви класират по-високо. Има и начини на промотиране, като PayPerClick рекламите, които ви позволяват да заемете начална позиция в търсачките, като плащате на всяко посещение. Писането на онлайн статии, също ще увеличи връзките към вашия сайт.

Поддръжка

Поддръжката е толкова важна, колкото всички останали неща от началото. Компанията, която е създала сайта ви би трябвало да предлага такива услуги. Добавянето на нови материали и обновяването на стари е изключително важно за доброто класиране в търсачките. Ако искате сами да го правите, планирайте да използвате Система за управление на съдържанието (CMS).

Източник: Уеб десинг

http://zazz.info/images/gallery/2012_5/506_attach_3938_normal.jpg